Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Myynnin esteet 2016 -tutkimustulosten julkistustilaisuus 29.9.2016

TIVIAn, Ohjelmistoyrittäjien ja Pro Growth Consultingin toteuttaman ICT-alan myynnin esteet 2016 -tutkimustulosten julkistaminen. Tutkimuksessa kartoitettiin ICT-alan yrittäjien, toimitusjohtajien ja myynnin johdon näkemyksiä yritystensä ja toimialansa myynnin esteistä, kehittämismahdollisuuksista ja alan kuumista puheenaiheista. Tutkimus on vuosittainen ja se toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Säännöllisen tutkimustoiminnan avulla päästään seuraamaan ICT-alan myynnin kehittymistä, kipupisteitä ja trendejä Suomessa.

Lue raportti tapahtumista kuvien ja videoiden kera!

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Järjestämme avoimen tilaisuuden kiinnostuneille 29.9.2016 aamupäivällä seuraavasti:

Aika                    29.9.2016 kello 9.00–11.00
Paikka                Best Western Plus Hotel Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki, kokoustila Haagasali

Ohjelma           

8.00–9.00         runsas buffet-aamiainen ja verkostoitumista Ravintola Central Parkissa

9.00–9.15        tilaisuuden avaus (Haagasali), Robert Serén, toiminnanjohtaja, TIVIA

9.15–10.00       tutkimus ICT-alan myynnin esteistä 2016, tulosten esittely, Erkki Tuomi, CEO, Pro Growth

10.00–10.30     Mepcon oma myyntimalli, Sampo Suomalainen, markkinointijohtaja, Mepco

10.30–10.55     keskustelua MPP:n seuraavista tilaisuuksista ja seuraavasta aiheesta, Timo Aittoniemi, CEO, Sellamore

10.55–11.00     tilaisuuden päätös ja yhteenveto, Robert Serén, toiminnanjohtaja, TIVIA

Paikan päällä kerromme lisää näistä: Esittelemme tuoreet Myynnin esteet -tutkimustulokset. Niiden mukaan yleisin myynnin este vuonna 2016 on myyntialoitteiden riittämätön määrä. Toinen suuri este vastaajien kokemuksen mukaan on henkilöstöresurssien puute. Kolmanneksi yleisin este vuonna 2016 on myynnin riittämätön systemaattisuus ja ammattimaisuus. 

Tilaisuudessa keskustellaan mm. siitä, muuttuuko myynnin este yrityskoon kasvaessa ja millaisia toimenpiteitä yritykset ovat tehneet tai aikoneet tehdä esteiden ylittämiseksi. Pohdimme, mitkä asiat myynnin johdossa eivät toimi ja mikä on tehokkain tapa hankkia liidejä. Lisäksi pohdimme, mitkä ovat ICT-alan kuumia puheenaiheita juuri nyt, miten puheenaiheet ovat muuttuneet ja onko ne saatu jo käytännön tasolle yrityksien arkeen.

MPP eli Myynnin pyöreä pöytä on TIVIAn osaamisyhteisö. Tavoitteena on lisätä ICT-myynnin osaamista ja myyntiä. Tilaisuudessa esitellään tarkemmin MPP sekä pyritään saamaan tulevaisuudessa soveltuvimmat keinot järjestää tapahtumia sekä kertoa aiheeseen liittyvistä asioista kiinnostuneille eri kanavien kautta. 

Puhujat

Robert Serén, toiminnanjohtaja, TIVIA

Robert Serén toimii TIVIAn toiminnanjohtajana kymmenettä vuotta. Hänellä on tämän lisäksi yli 25 vuoden kokemus liiketoiminnan johtamisesta eri suuruisissa, kansainvälisissä yrityksissä. Työtehtävät ovat liittyneet yleisjohtamiseen, erityisesti markkinointiin ja myyntiin, strategioiden luomiseen, HR:n sekä verkostojen kehittämiseen.

Robert Serén LinkedInissä

 

Erkki Tuomi, CEO, Pro Growth

Pro Growth Consulting Oy:n toimitusjohtaja Erkki Tuomella on pitkä kokemus ICT-toimialan kasvuyritysten johtamisessa ja kehittämisessä. Tuomen mielenkiinnon kohteita ovat mm. myynnin parhaat käytännöt, myyntikyvykkyys, myyntipsykologia ja myynnin uudet digitaaliset apuvälineet.

Erkki Tuomi LinkedInissä

 

Sampo Suomalainen, markkinointijohtaja, Mepco

Hän on toiminut useissa yrityksissä ratkaisumyynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä, yli 35 vuotta. Kokemusta on kertynyt erityisesti isojen myyntihankkeiden luotsaamisesta ja myynnin sparrauksesta.

Sampo Suomalainen LinkedInissä

 

Timo Aittoniemi, CEO, Sellamore

Toiminnan tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvamaan, huomioimaan markkinoilla tapahtuvat muutokset sekä reagoimaan niihin mm. muuttamalla omaa toimintaa. B2B-myyntityö vaatii uudenlaista osaamista sekä kykyä muuttaa myyntiprosesseja sekä tapaa toimia. Kokemusta on kertynyt myynnin, myynnin johto- ja kehitystyön parissa yli 25 vuotta.

Timo Aittoniemi LinkedInissä

 

Ilmoittautuminen on suljettu!

Muista peruuttaa ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Veloitamme peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista 50 €. Voit ilmoittaa peruutuksesta osoitteeseen: ilmoittaudu(at)tivia.fi.

Tervetuloa mukaan!

Edellisten vuosien tutkimusraportit: tivia.fi/julkaisut/tutkimukset/ict-alan-myynnin-esteet

 

Tapahtumalaji: