Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Suuri suomalainen koodaustutkimus 2018

TIVIA toteuttaa ensimmäisen valtakunnallisen ohjelmisto-osaamista koskevan laajan tutkimuksen. Tutkimuksen taustalla on laajasti uutisoitu ja tutkittu ohjelmistosuunnittelua ja koodausta koskeva osaajapula. Tutkimus toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa ja sen tulokset ovat vertailukelpoisia vastaaviin muihin tutkimuksiin. Tutkimuksen laajuus on poikkeuksellinen ja siinä hyödynnetään ohjelmisto-osaamiseen ja -tekniikkaan liittyviä erityisnäkökulmia alan yritysten, elinkeinoelämän ja koko yhteiskunnan näkökulmasta.

Valtakunnallinen TIVIA on pyydetty riippumattomana ja ICT-alan laaja-alaisimpana toimijana selvittämään osaajapulan todellinen tila, kokoluokka, kehitys ja muut yksityiskohdat osaamisalueiden osalta koulutuspanosten oikeaan suuntaamiseen. TIVIA toteuttaa tutkimuksen valtakunnallisesti maalis-huhtikuun aikana.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään kansallisessa ohjelmisto-osaamisen kehitysohjelmassa, TIVIAn, TEM:n, TEK:N ja elinkeinoelämän työryhmissä.

Valitse yksi edustamasi yritys ja maakunta, jonka näkökulmasta vastaat kysymyksiin. Kysely on laaja ja perusteellinen. Pyydämme ymmärrystä vastaamisessa. Vastaamiseen kuluu noin 30 minuuttia. Voit halutessasi vastata useamman kerran eri edustamiesi organisaatioiden tai rooliesi puolesta. Voit myös välittää tämän viestin henkilölle, jonka katsot sopivaksi vastaajaksi suomalaisen ICT-alan kehittämisen näkökulmasta erityisesti ohjelmistosuunnittelun ja ohjelmoinnin näkökulmasta.

Voit vastata kyselyyn tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/FA9BCB80697B9AC8 (mikäli linkki ei toimi, kopioi alla oleva teksti selaimen osoitekenttään).

Seuraa Twitterissä #sskt18

Lisätiedot:
Mika Helenius
toiminnanjohtaja, TIVIA
mika.helenius(at)tivia.fi
0400 264 432.