Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

Onnistunut IT-ulkoistus

Aika (klo 8.00–12.00) | Paikka Technopolis Otaniemi, Espoo | Hinta Jäsenhinta 80 € (+ alv) / normaalihinta 190 € (+ alv) | Opetuskieli suomi

Miten kilpailuttaa onnistuneesti ulkoistusjärjestely?

Miten organisaatio valmistautuu kilpailutukseen ja mikä on IT:n rooli palveluvaiheessa? Mitä tulee ottaa huomioon sopimusneuvotteluissa? Miten hallinnoida reguloituja toimialoja (mm. pankkisektori)? Miten varmistetaan kustannussäästöjen toteutuminen? Miten tietoturvakysymykset voidaan turvata ulkoistusjärjestelyissä huomioiden viimeaikaiset tuomioistuinratkaisut? Kuinka ratkaista riitatilanteet?

Tavoite

Seminaarista saat käytännön työkalut onnistuneeseen ulkoistuksen läpivientiin ja parhaiden käytäntöjen hyödyntämiseen ulkoistusprosessin aikana. Näkökulman laajuuden varmistaa luennoitsijoiden monipuolinen kokemus oikeudellisesta osaamisesta aina kaupallisiin ja teknisiin kysymyksiin.

Kohderyhmä

Ulkoistuskysymysten parissa työskentelevät tai toimintojen ulkoistamista harkitsevat IT-ammattilaiset ja lakimiehet.

Ohjelma

8.00 – 8.30 Ilmoittautuminen ja aamupala

8.30 – 9.00 Kilpailuttamisesta sopimusneuvotteluihin – miten yritys valmistautuu?, Riitta Lehikoinen (Winway)

 • Oma organisaatio kilpailutusvaiheessa
 • Sopimuksen käyttöönotto
 • IT:n rooli palveluvaiheessa

9.00 – 9.30 IT-ulkoistamisen sopimusneuvottelut ja viimeaikaiset käytännöt, Jan Lindberg (Trust)

 • Mitä vaikutuksia erilaisilla kilpailutuksilla ja nykyisillä trendeillä (mm. pilvipalvelut, toimitusmallit) on palvelu-ulkoistuksen sopimusehtoihin ja sopimusrakenteisiin ja vastuisiin?
 • Kuinka huomioida muuttuvat regulatory compliance -asiat, tietosuojakysymykset ja niihin liittyvät vastuut?
 • Case – esimerkkejä etukäteisvalmistelusta ja neuvotteluista

9.30 – 10.00 Miten tietoturvakysymykset voidaan turvata ulkoistusjärjestelyissä käytännössä Juho Ranta, 2NS (Second Nature Security)

10.00 – 10.15 Kahvitauko ja verkostoituminen

10.15 – 11.00 Sopimusneuvotteluista toimittamiseen, Markus Kinni (Liason Technologies)

 • Mitä vaikutuksia erilaisilla kilpailutuksilla ja nykyisillä trendeillä kuten bi-modal IT tai pilvipalvelut on palvelu-ulkoistuksen toimitusmalleihin?
 • Mitkä ovat viimeaikaisten ulkoistusjärjestelyjen parhaat käytännöt projektijohdon näkökulmasta? 
 • Miten varautua ulkoistuksen päivittäiseen arkeen? Vai voiko siihen varautua?

11.00 – 11.45 Riitojen ennaltaehkäisy ulkoistussopimuksissa, Kai Erlund (Dittmar & Indrenius)

 • Miten sopimus-, projekti- ja palveludokumentaatiolla voidaan ehkäistä riitoja?
 • Miten menetellä, kun hanke muuttumassa riitaiseksi?

11.45 – 12.00 Tilaisuuden yhteenveto ja päätös, Jan Lindberg (Trust)

Kouluttajat

Riitta Lehikoinen, johtaja, Winway Oy

Riitta Lehikoinen toimii konsulttina omassa yrityksessään Winway Oy:ssä. Hän on perehtynyt ulkoistusliiketoimintaan sekä myyjä- että ostajaorganisaatioiden kannalta ja konsultoimalla ulkoistavia yrityksiä. Linjaorganisaatiopositioissa Lehikoinen on toiminut suurten ja kansainvälisten yritysten esimies- ja johtotehtävissä. Hänellä on laaja-alainen työkokemus sekä IT:n että liiketoiminnan vetäjänä. Konsulttiurallaan hän on usein toiminut vuokrajohtajana, muutoshankkeiden vetäjänä ja johdon valmentajana. Lehikoinen on 2013 ilmestyneen Ulkoistamisen käsikirjan toinen kirjoittaja. Niinikään yhteistyössä toteutui 2014 ilmestynyt kirja, Tulevaisuus suosii rohkeaa johtamista. 

 

Juho Ranta, CISA, CISSP, CISM, johtava tietoturva-asiantunija, 2NS (Second Nature Security Oy) 

Juho Ranta, on kyberturvallisuusyhtiö 2NS:n johtava tietoturva-asiantuntija, CTO ja eettinen hakkeri, joka on ollut mukana noin tuhannessa tietoturvaprojektissa. Juhon osaamista käyttää kymmenet koti- ja ulkomaiset yritykset, julkishallinto, ohjelmistokehitysyritykset ja finanssilaitokset mm. Finnair, CSC – Suomen tieteen tietotekniikan keskus, Neste Oil, Sato, Veikkaus. Juho johtaa myös 2NS:n haavoittuvuustutkimustiimiä, joka on julkaissut lukuisia haavoittuvuustiedotteita, mm. A-Linkin, Buffalon, Checkpointin, IBM:n, F-Securen, HP:n, Oraclen, SAP:n, Xeroxin ja Zyxelin järjestelmistä.

 

Markus Kinni, johtaja, Liason Technologies Oy 

Markus Kinni on Liaison Technologies Europe palveluliiketoiminnan vetäjä ja hän toimii asiakkuudesta vastaavana partnerina Fortune 100 -yrityksen globaalissa palvelu-ulkoistuksessa. Hänellä on 15 vuoden kokemus palvelu-ulkoistus- ja transformaatiohankkeiden johtamisesta sisältäen toimintamallien ja yritysarkkitehtuurin kehittämisen, projekti- ja sovellussalkkujen hallinnan, sekä palveluhallinnan kehittämisen. Hänellä on kokemusta sopimusneuvotteluiden johtamisesta niin toimittajan kuin asiakkaan puolelta, sekä ulkoisena neuvonantajana. 

 

Jan Lindberg, osakas, M.Jur (ECL), Trust Asianajotoimisto Oy 

Jan Lindberg on osakkaana ja asianajajana yritysjärjestelyihin ja transaktioihin keskittyvässä asianajotoimisto Trust Oy:ssä, joka on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut paikkansa alan johtavien toimijoiden joukossa. Hän omaa yli 15 vuoden kokemuksen kokemuksen erilaisista teknologia-intensiivisistä yrityskaupoista, sijoitusprojekteista, ulkoistus- ja muissa IT-sopimusasioista useilta eri teknologia- ja maantieteellisillä alueilta aina Yhdysvalloista Japaniin. Näissä projekteissa hän on toiminut sekä asiakkaiden että toimittajien neuvonantajana. Esimerkkinä viimeaikaisista toimeksiannoista hän on avustanut muun muassa Bearingpointia, Vapoa, Suuntoa ja monia muita heidän liiketoimintakriittisissä transaktioissaan ja muissa projekteissaan. Lisäksi hän on usein mukana IT-toimituksiin liittyvissä riidoissa ja välimiesmenettelyissä. Jan on valmistunut Helsingin ja Oxfordin yliopistoista ja on tällä hetkellä toista kauttaan yli 60 maassa toimivan kansainvälisen teknologiajuridiikan ammattijärjestön International Technology Law Associationin (ITechLaw) IP-komitean puheenjohtajana.

 

Kai Erlund, Partner, Head of Technology & Outsourcing, Dittmar & Indrenius

Asianajaja Kai Erlund on Asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen osakas ja teknologia & ulkoistukset -ryhmän vetäjä. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus sopimusjuristina ja hän on erikoistunut ulkoistus- ja ICT-sopimuksiin. Uransa aikana Kai Erlund on toiminut Suomen johtavissa asianajotoimistoissa sekä ohjelmistotoimittajilla (Symantec ja Oracle)Suomessa ja Englannissa.

Palautetta

"Hyviä vinkkejä mitä kannattaa korostaa omassa toiminnassa ennen kilpailutuksen alkua."
"Esitysten sisältö ja niiden sopivuus teemaan."
"Muistutus tietoturvan huomioimisesta hyvin laaja-alaisesti jo sopimusvaiheessa."

Osallistumismaksu

80 € (+ alv 24 %) Jäsenhinta (TIVIA-yhteisön jäsenet sekä yhteisöjäsenten henkilökunta)
190 € (+ alv 24 %) Normaalihinta

Tutustu myös muihin TIVIAn järjestämiin koulutuksiin tästä.

Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, liity nyt ja osallistu koulutukseen jäsenetuhintaan (henkilöjäsenmaksut 20–108 € / 12 kk jäsenlajista riippuen)! Tutustu myös yritysjäsenyyteen!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Kysyttävää? Lähetä viesti osoitteeseen ilmoittaudu(at)tivia.fi tai soita 020 741 9898.

Peruutusehdot: Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk ennen tilaisuutta, perimme 50 % osallistumismaksusta. Peruuttamatta jätetyistä paikoista perimme koko osallistumismaksun.

Pidätämme oikeuden päivittää koulutuksen sisältöä.

 

Tapahtumalaji: 

TIVIA Chat Window