Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry

ICT-alan myynnin esteet

Tutkimus 2016

Ohjelmistoyrittäjien ja Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIAn teettämä, ja ProGrowthin tuottama, tutkimus kertoo, mitkä ovat ICT-alan myynnin esteet. Näkemyksiä kysyttiin reilulta sadalta ICT-yritysten johtajalta. Tulokset kertovat karua kieltä myynnin ja digitaalisuuden tilasta.

Tutkimusraportti (PDF)

Esitys tutkimuskooste ICT-alan myynnin esteistä 2016 (PDF)

Lehdistötiedote 28.11.2016

Vuoden 2016 tutkimustulokset julkaistiin 29.9.2016 järjestetyssä julkistustilaisuudessa. Lisätietoja tilaisuudesta.

 

Tutkimus 2015

Tutkimuksen ICT-alan yritysten myynnin esteistä toteuttivat yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjät ry, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry ja Pro Growth Consulting Oy. Tutkimus perustuu sekä verkkolomakkeeseen että henkilökohtaisiin haastatteluihin. Vastaajia oli yhteensä 108, ja he edustivat ohjelmistoalan yrittäjiä sekä yritysjohtoa. Tutkimus toteutettiin nyt toista kertaa.

Tutkimusraportti (PDF)

Lehdistötiedote 1.10.2015

 

 

Tutkimus 2014

Pro Growthin, TIVIAn ja Ohjelmistoyrittäjien yhteistyössä toteuttama, valtakunnallinen ICT-alan myynnin esteet -tutkimus on ensimmäinen alallaan. Tutkimus kartoittaa ja kokoaa yhteen ICT-alan toimitusjohtajien ja myyntijohtajien näkemyksiä yritystensä ja toimialansa myynnin esteistä, kehittämismahdollisuuksista ja alan kuumista puheenaiheista. Tutkimus on vuosittainen ja se toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Säännöllisen tutkimustoiminnan avulla päästään seuraamaan ICT-alan myynnin kehittymistä, kipupisteitä ja trendejä Suomessa.

Tutkimusraportti (PDF)

Lehdistötiedote 23.6.2014